TCL Plex Review: Det finns en ny utmanare i stan (foton och videor)

0 Shares

TCL Plex Review

TCL är ett kinesiskt varumärke som gradvis har blivit mer och mer känt i TV-världen och under några år också i smarttelefonvärlden och förverkligar dem under varumärkena Alcatel och BlackBerry. I slutet av 2019 har företaget beslutat att lansera smarttelefonen under sitt varumärke på marknaden: TCL Plex. Låt oss ta reda på vad företagets första “interna” smartphone beter sig.

LÄS OCH: Bästa smartphones

Förpackning

Inuti Plex-paketet hittar vi en 18W snabb strömförsörjning, en USB / USB-C-kabel och ett genomskinligt halvstyvt fodral för smarttelefonen.

Konstruktion och ergonomi

Ur konstruktiv synvinkel TCL Plex det är en bra produkt, om än fortfarande anpassad till andra inom samma prisklass. Vi har en blank metallram och ett böjt glasbaksida. Den svarta varianten har reflektioner av “petroleum” -stil som gör färgen definitivt mer speciell och också spännande. Baksidan är också annorlunda än vad vi hittills har sett. Kamerorna är ordnade horisontellt inom ett något mörkare band och de två blixtlamporna är placerade symmetriskt i ändarna. Fingeravtrycksläsaren är också annorlunda och är fyrkantig. I din hand används smarttelefonen bra men vet att när den väl är placerad på en yta blir den den mest hala smarttelefonen som någonsin testats. På alla ytor tenderar det långsamt att “fly” och försöka självmord. Håll ett öga på det eller använd ett lock med lite grepp för att bryta ner detta fenomen.

Hårdvara

Denna TCL Plex är en bra mellanklass-smartphone om vi läser dess specifikationer. Vi har en Snapdragon 675 oktakärnprocessor 2 GHz, en Adreno 612 GPU, 6 GB RAM och 128 GB internt minne UFS 2.1, kan utökas genom att köpa en microSD. Att utöka minnet förlorar dock möjligheten att använda den andra nanoSIM. Diskret anslutning, med LTE upp till 400 Mbit / s, dubbelband Wi-Fi och Bluetooth 5.0. Slutligen finns det också NFC-chip, FM-radio och 3,5 mm ljuduttag. Den klassiska fingeravtrycksläsaren på baksidan fungerar bra och låser upp telefonen snabbt, liksom ansiktslåsning via den främre 2D-kameran fungerar väldigt snabbt, men kom alltid ihåg att detta inte riktigt kan garantera säkerheten för din smartphone. Högtalaren är mono och är placerad nedan. Ljud är medelvärde för produkter av denna typ.

KORT: TCL Plex

Kamera

TCL Plex den har ett tredubbelt kamerasystem. Den viktigaste är en 48 megapixel ƒ / 1,8, medan den sekundära är en 16 megapixel ƒ / 2,4 vidvinkel. Den primära sensorn lyckas ta bra bilder vid olika tillfällen. Ibland kan det bränna vissa områden med starkt ljus lite eller skapa lite för mycket buller i svagt ljus, men vi kan vara helt nöjda med resultaten med tanke på prisklassen. Till och med vidvinkelsensorn gjorde inte alls besviken på oss, med ett avkastning helt upp till det. Gränssnittet är inte det bästa och alternativen är inte alltid kristallklara med en överblick, men allt som allt brukar man vänja sig vid det. Det finns också ett läge som visar en förhandsgranskning från alla tre sensorerna, men vi fattade inte poängen. För ja, vi har inte glömt bort den tredje sensorn, som är specifik för att göra videor i svagt ljus. Situationer med svagt ljus känns igen automatiskt och den extra 2 megapixel ƒ / 1,8-sensorn (med större pixlar) lägger till information för att göra den slutliga videon “ljusare”. Resultatet är intressant, men förvänta dig inte att ha en perfekt kamera även i mörkret. Totala videor i 4K vid 30fps de är fortfarande genomsnittliga och inget mer. Den elektroniska stabiliseringen är anständig, men du kommer fortfarande att behöva ta itu med några lite felaktiga ljusförändringar och lite digitalt brus när ljuset går ner. Sensorn från är tillräcklig 24 megapixel ƒ / 2,0 frontal tar genomsnittliga selfies. Det är dock inte klart varför grundläggande 6 megapixelbilder om de inte ändras av inställningarna.

Visa

TCL Plex-skärmen är en 6,53 tum FullHD + (1080 x 2340 pixlar) i IPS-teknik. Även om det därför inte är en AMOLED-panel, är den fortfarande den mest intressanta komponenten i enheten, också för att den är tillverkad internt av TCL och kompatibel med HDR-teknik. TCL utvecklade sedan NXTVISION för att förbättra prestanda även för icke-HDR-innehåll. Skillnaden är inte så märkbar, men totalt sett gillade skärmen på den här smarttelefonen utan tvekan och trots den maximala ljusstyrkan (utan HDR) är inte särskilt hög, är avkastningen riktigt bra. Tyvärr finns det inget sätt alltid på, men det finns istället en funktion som anpassar skärmens nyans till omgivande ljus. Den automatiska ljusstyrkan är lite nyckfull när det är lite omgivande ljus.

programvara

Plex levereras med programvara baserad på Android 9.0 Pie (som uppdaterades till säkerhetsuppdateringarna från november 2019 under testningen) och anpassades med TCL UI. Vi erkänner att vi inte har hittat några speciella viktiga idéer i detta gränssnitt, kanske lite för färgglada, men inte för detta överdrivet tecknade (som vissa kinesiska motsvarigheter). Bland de ytterligare funktionerna pekar vi på en sidmeny med några genvägar i “helskärmsappar” (t.ex. spel) eller navigationsverktyg, ganska bekvämt i vardagen. När det gäller prestanda har vi inget att klaga på. Smarttelefonen går smidigt i alla situationer och hårdvaran garanterar utmärkt prestanda så att du aldrig stöter på avmattningar av något slag. Intressant är möjligheten att anpassa vänster nyckel för tryck, långt tryck och dubbelt tryck. Synd för Widevine L3-standarden som inte tillåter uppspelning av HD-innehåll på strömmande plattformar som Netflix eller Prime Video.

Autonomi

Batteriet är fylligt 3820 mAh vilket garanterar en autonomi som lätt överstiger hela dagen av intensivt arbete. Det räcker inte en hel andra dag, men 18 W snabb laddning (tillgänglig via den medföljande strömförsörjningen) hjälper.

Pris

TCL Plex säljs i Italien kl 329 €. Detta är utan tvekan ett bra pris, vilket gör rättvisa åt produkten. Att vara ett nyligen lanserat varumärke skulle kanske ett ännu mer aggressivt pris ha förenklat landningen. MediaWorld och ePRICE erbjuder det redan till 299 och 290 euro. Hitta priserna på vår relaterade sida.

Riktmärke

Foto

0 Shares