Uber lägger till en panikknapp i sin app i USA

0 Shares

Säkerhet är ett ganska återkommande tema när det gäller de olika samåkningstjänsterna som för närvarande finns.Eftersom nästan alla kan registrera sig som förare för någon av dessa tjänster finns det inte nödvändigtvis ett tillräckligt bra filter för att säkerställa att alla resor utförs på ett tillfredsställande sätt.

Med detta i åtanke har Uber lanserat en slags panikknapp i USA som låter dig ringa 911 direkt – polisen – i händelse av en situation som påverkar användarens säkerhet under en resa. Detta kommer också som en av ansträngningarna från företagets nya VD, Dara Khosrowshahi, för att förbättra den image som applikationen har när det gäller säkerhet.

Hur denna panikknapp fungerar är ganska enkelt, eftersom den aktiveras via en ny säkerhetsmeny som kan visas från programmets huvudskärm. Därifrån väljer man motsvarande alternativ och då visar det dig alla fordonsdata och den aktuella platsen.

I vissa städer i samma land testar de möjligheten att dessa uppgifter och detaljer om resan skickas direkt till polisen för att underlätta processen.

Den här knappen är bara tillgänglig för dem som använder Uber för att resa, men kommer snart att implementeras även för förare, och För närvarande är det inte känt om det så småningom kommer att introduceras på andra marknader.

Källa: The Verge

0 Shares