Ubuntu -surfplatta från MJ -teknik är baserad på x86 -teknik, inte …

0 Shares

Ubuntu Linux har massor av fans, tillräckligt för att hålla hoppet vid liv som Ubuntu -skiffer kommer att sälja efter att de blivit crowdfunded eller finansierat i allmänhet. Idag stöter vi på en ny sådan enhet, från MJ Technology, som släpper ARM -teknik till förmån för en x86 -installation.

mj_02

Nykomlingen är tillgänglig via en Indiegogo -kampanj, som hävdar att den kommer att utveckla “världens första sanna gjorda för Linux/Ubuntu x86 -surfplatta”. Det betyder att vi får en 64 -bitars x86 -processor inuti, samma som används på vanliga bärbara datorer och stationära datorer. MJ Technology vill tillhandahålla en hårdvaruplattform som stöder alla typer av GNU/Linux -distribution.

mj_04

Tänk på att Canonical och deras partners har skapat Ubuntu-skiffer med ARM-chips inuti, så de stöder bara mobilversionen av Ubuntu, inte alla Linux-baserade plattformar. Finansieringen är ganska blygsam nu, med 2120 dollar av det fasta målet på 200 000 dollar och med en månad kvar att finansiera. Från $ 230 och uppåt kommer surfplattan att ha fyra versioner, kallade Tanto, Mini Tanto, Wakizashi och Katana.

mj_03

Tanto har en 10,1 tums skärm, en Intel Atom x7 CPU, 2 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme, plus en 8 MP kamera och stereohögtalare. De andra varierar från Intel Atom x5 CPU till 2-4 GB RAM, 8,9 eller 10,1 tums skärmar och upp till 256 GB SSD-lagring.

0 Shares