Ultimate Ears Boom 3, recensionen (foton och video)

0 Shares

UE Boom 3 recension

Ulitmate Ears, EU för vänner, lanserades nyligen på marknaden Bom 3 (tillsammans med sin äldre bror Megaboom 3): detta är den tredje inkarnationen av den ikoniska cylindriska högtalaren som har vunnit förtroende hos fans i flera år, som nu återvänder med en lite reviderad design och olika förbättringar.

LÄS OCH: Bästa Bluetooth-högtalare

Konstruktion

Ur konstruktionssynpunkt är UE Boom 3 verkligen oklanderlig: det ser ut som en solid cylinder täckt i vattentätt tyg, med de två ändarna fodrade med en gummibelagd beläggning som mjukar alla slag. På framsidan hittar vi de två stora knapparna + och – för att kontrollera volymen; Boom 2 hade ett gummiband som höll nycklarna, medan nu de två knapparna sticker ut direkt från kroppen: de är lättare att klicka än tidigare, de låter dig få ett riktigt 360 ° -ljud och till och med utseendet har fått lite .

På toppen har vi ytterligare tre knappar: På / Av-knapp, Bluetooth-parning och så kallade Magisk knapp som vi kommer tillbaka till senare.

På botten hittar vi en magnetisk kontakt för att ladda högtalaren med dockan (säljs separat till 40,99 €), medan den vanliga microUSB-laddningsporten hålls bakom en välbelagd klaff på baksidan. Liten anteckning: det finns inget ljuduttag och det enda sättet att ansluta högtalaren till en PC eller smartphone är via Bluetooth.

UE Boom 3 är utformad för att klara extrema förhållanden: den är certifierad IP67 (vilket garanterar skydd mot damm och fullständig nedsänkning i upp till 30 minuter), tyget som det är belagt med är särskilt hållbart och högtalaren ska tåla jämna droppar utan problem.

Funktioner och ljudkvalitet

På ljudkvalitetsfronten fick UE oss vana vid det, och den här Boom 3 gör inte besviken: ljudet låter väldigt likt den goda gamla Boom 2, och å andra sidan fanns det inte mycket att klaga på. Ljudet är mycket trevligt och välbalanserat: du kan njuta av alla frekvenser, allt bra och utan att smetas från det lägsta till det högsta.

De mest framgångsrika frekvenserna är verkligen de medellånga, som ger gudar räffla riktigt anmärkningsvärt: att lyssna på låtar som XYZ kan du se hur en god uppmärksamhet på dessa frekvenser ger liv till ett verkligt fängslande ljud. Basarna behandlas också, men de är inte så djupa som de för äldre bror Megaboom 3, och mer allmänt är det uppenbart att för denna UE-högtalare föredrog han att inte överdriva med osannolika låga frekvenser för att fokusera framför allt på kvalitet frekvensrespons. den börjar från 90 Hz (och går upp till 20 kHz), ett ovanligt högt men ärligt värde, som vittnar om UE: s uppmärksamhet på ljud.

Mycket bra mellanhöga och särskilt höga, som låter otroligt kristallklart för en högtalare av denna storlek. Genomsnittsfrekvenserna är trevliga men lite “täta”: ibland är rösterna mindre tydliga än vad jag skulle ha velat, men jag letar verkligen efter en kommentar om en ljudkvalitet som i allmänhet är utmärkt i förhållande till högtalaren.

Den aspekt som förvånade mig mest av ljudkvaliteten är hur lätt du kan lyssna på de enskilda instrumenten, som återges utan att överlappa och utan att “blanda” ljudet. Dessutom harljudet är 360 °, och detta gör den lilla cylindriska högtalaren perfekt att placeras i mitten och fylla ett rum med musik, även med tanke på att den maximala volymen är mycket hög.

Den ljudkvalitet som jag har berömt hittills förstärks ytterligare av a bra utjämnare ingår i Ultimate Ears-appen, som har fyra förinställda profiler och en att anpassa efter eget val. På tal om appen är det här du kan förstå det svårfångade Magisk knapp: Den riktigt relevanta funktionen för denna knapp, förutom den vanliga uppspelningen / pausen och spårförloppet, är möjligheten att omedelbart starta en spellista genom att hålla ned knappen i 2 sekunder, samt växla till efterföljande spellistor sparade från smartphone-appen . Det är en funktion intressant, vilket gör att du kan fylla ett rum med musik med bara ett klick eller två, men det är synd att det inte är kompatibelt med Spotify men endast med Deezer och Apple Music. Om du prenumererar på en av de två tjänsterna i fråga (eller har köpt mycket musik från iTunes) kommer du att älska bekvämligheten med Magisk knapp, annars kommer du att spendera din tid på att hysa förbittring mot EU som inte (ännu?) har avtal med Spotify, hoppas att situationen kommer att förändras och utvärdera idén att byta till en av de två stödda konkurrenterna.

Det är alltid möjligt från appen associera flera Boom-högtalare tillsammans (upp till 150!) för att starta Party-läget, medan de med Play DJ-läget kan ansluta fler vänner till högtalaren (så länge de har laddat ner appen) och bidra till musikvalet. I detta avseende håller Boom 3 i minnet upp till maximalt åtta parade Bluetooth-enheter och kan ansluta till två av dessa samtidigt.

Saknar stöd för aptX-codec och som redan nämnts är det inte möjligt att ansluta högtalaren i analogt läge via ljuduttaget: detta kan i teorin leda till ljudfördröjningsproblem (särskilt irriterande när man tittar på filmer eller TV-serier), men i verkligheten i våra tester är det inte hänt aldrig.

Tyvärr det finns inget sätt att ringa röstassistenterna, men samtal kan naturligtvis besvaras.

Slutligen är autonomi inte heller dåligt: ​​EU förklarar 15 timmar med en enda laddning och våra tester bekräftar lugnt denna uppskattning.

Pris

Ulimate Ears Boom 3 kostar 149,90 € och på Amazon: det är ett utan tvekan högt pris, som inte alla är villiga att spendera på en Bluetooth-högtalare. Låt oss vara tydliga: som vi redan har specificerat är Boom 3 utmärkt ur alla synvinklar (konstruktion och motstånd i första hand, men också ljudkvalitet), men i panorama av Bluetooth-högtalare är konkurrensen mycket hård och i detta prisklass, till och med att spendera cirka tio euro mindre, det finns också många giltiga alternativ (inklusive den “gamla” Boom 2, mycket lika i ljudkvalitet och nu rabatterad till 99 €).

0 Shares