Vi satte Entels 2-timmars shoppingleverans på prov och detta var vår erfarenhet

0 Shares

Sedan jag försökte Xiaomi Mi Watch Och jag gjorde sin respektive recension här på Paperweight, jag gillade hur komplett den var, och särskilt för dess långa batteritid, så igår bestämde jag mig för att köpa den.

Jag letade efter det på flera ställen, jag såg till och med det på AliExpress att det kostade mig cirka 75 000 dollar, men jag fick vänta ett par veckor på att det skulle komma, och i sin officiella butik här i Chile översteg priset 110 000 dollar .

Tills jag stötte på operatörens webbplats Entel, de hade bara det 89 990 dollar, i dess tre färger, och de erbjöd mig också deras nya tjänst som heter “Leverans Express”, där de lovade det beställningen skulle komma om två timmar.

Som jag redan ville ha Mi Watch nu, Jag bestämde mig för att testa Entels leveransservice och dela med mig av min erfarenhet, ifall du funderar på att prova denna tjänst också.

Det bör noteras att tjänsten – enligt Entels webbplats – är tillgänglig på Santiago, Valparaíso, Viña del Mar och Concepción. Eftersom jag bor i Florida borde du inte ha några problem med att använda tjänsten.

Så, låt oss gå med testet.

Gör köpet på webben

Som jag nämnde i början ville jag köpa Xiaomi Mi Watch i svart färg, så jag fortsatte med köpet och klickade på knappen “Jag vill ha det”.

Entels webbplats begärde min information, såsom namn, RUT, e -post och mobilnummer, etc. Men när jag anger min adress erbjuder Entel mig att välja alternativet “Delivery Express ”så att mitt köp kommer inom två timmar.

Eftersom det är en ny tjänst som är i full lansering, kostnaden i denna möjlighet är gratis. Men när jag slutar vara ledig, kostnaden blir 6 990 dollar, det kom åtminstone ut på webben, tyvärr tog jag inte en skärmdump av det 🤦‍♂️

Sedan fortsatte jag med att slutföra köpet och sedan fick jag ett mejl där en sammanfattning av mitt köp görs, tillägger att min beställning kommer inom 2 timmar till min adress.

Köpet slutfördes på dagen 27 augusti kl 16:30, så stoppuret började springa ⏱️⏱️⏱️

17:15 Jag får ett mejl där det står min beställning är på väg, så allt verkar tyda på att de kommer att hålla sitt ord.

17:36 anlände tydligen en leveransman från Rappi -företaget, och han kom med mitt köp. Sammanfattningsvis beställningen kom på 1 timme och 6 minuter, så jag var riktigt nöjd med tjänsten och glad eftersom jag redan hade min Xiaomi Mi Watch. 👏

P.S; Min kameras klocka är snabb för säkerhets skull.

Tyvärr varade min lycka väldigt lite, eftersom när jag gick för att öppna paketet hittade jag en oväntad Xiaomi Mi Watch Lite svart… 🤦‍♂️

VI Gick SÅ BRA! 😅

När jag blev lite besviken började jag söka på Entels webbplats, biljetter och i mejlen efter ett kontaktnummer för att rapportera felet. Ändå, Ett okänt nummer ringde mig på min mobiltelefon klockan 17:51 och till min förvåning var de från Entel.

De berättar att de har fått rapporten om att mitt köp mottogs och att de ville veta om allt var okej. Det var där när jag berättade det för dem Jag fick fel produkt, förklarar att jag fick en svart Xiaomi Mi Watch Lite, när jag faktiskt hade köpt en svart Xiaomi Mi Watch.

Chefen bad om ursäkt för misstaget och började hantera allt för förändringen så snart som möjligt, så han gick med på att ringa mig om ett par minuter till.

Jag trodde ärligt att med det här felet skulle jag behöva vänta till nästa dag för att göra ändringen, jag trodde till och med att jag skulle behöva gå till en Entel -filial för att få produkten ändrad, men som tur var var det inte så.

18:17 En Entel -chef ringer mig och berättar att mitt hus kommer för att leverera rätt produkt, så jag gick ut för att ta emot det direkt och det ögonblicket spelades in i säkerhetskameran i mitt hem.

Som du hörde i videon bad chefen igen om ursäkt för felet, förutom att kommentera att det var en tjänst som just implementerades och att den kan ha ett fel som detta.

Jaja, ursäkterna accepterades och slutligen hade jag redan i min hand min svarta Xiaomi Mi Watch som jag hade köpt.

Sammanfattningsvis kom köpet äntligen på mindre än en timme, på den sidan de uppfyllde, men tyvärr gav de mig fel produkt, så räknat ändringen, totalen var 2 timmar och 17 minuterVilket inte heller är dåligt, och med tanke på att tjänsten var gratis är du förlåten.

Om de hade debiterat mig de 6 990 dollar som fanns på Entels webbplats och allt som hände mig hade hänt, Jag skulle ha krävt att kostnaden för tjänsten skulle elimineras eller returnera köpet. Men eftersom allt var gratis var det inga problem.

Jag lyfter också fram hur snabbt de flyttade för att ändra produktenDu skulle aldrig se det i andra företag, högst byter de produkten nästa dag förhoppningsvis.

Och det var min erfarenhet av Entels “Delivery Express” -tjänst och jag ville dela den med dig. Och om du vill veta mer om Xiaomi Mi Watch som jag köpte lämnar jag recensionen nedan:

Vill du att vi ska testa den här typen av tjänster som operatörer lanserar? Låt oss veta!

0 Shares