Vi testade det nya Simple Mobile 4G SIM-kortet och det var vår upplevelse

0 Shares

Den 29 april i år, vad många hade väntat länge hände, hänvisar jag till 4G för den virtuella mobiloperatören som vi känner till Simple Móviles.

Det var år av tester som operatören var tvungen att genomföra och att OMV av någon okänd anledning tvingades fördröja åtkomst till 4G-nätverket för sin mobiltjänst. Väntan är dock äntligen över och dess 4G-tjänst för alla är nu i drift.

Uppenbarligen kommer det att finnas många tvivel om den här nya tjänsten, särskilt för dem som är nuvarande kunder och inte vet vad de ska göra för att få tillgång till Simples 4G-tjänst. Av den anledningen ville vi testa tjänsten och berätta om vår erfarenhet från början.

FÖRVÄRVAR DET NYA 4G SIM-KORTET

Som med andra operatörer när de lanserade sin 4G-tjänst måste kunden skaffa ett nytt SIM-kort (chip) för att få tillgång till den här nya tjänsten. Därför, om du är en nuvarande 3G-servicekund, måste du köpa det nya SIM-kortet.

För det måste du gå in på webben www.simplemoviles.cl/compra-tu-sim och följa instruktionerna på skärmen. Värdet på det nya 4G-SIM-kortet är 1490 $ och leveransen är gratis.

Kom ihåg att denna process också är nödvändig om du är kund hos operatörens 3G-tjänst.

AKTIVERAR VÅRT 4G SIM-KORT

När paketet som innehåller vårt 4G SIM-kort har mottagits är det nödvändigt att utföra aktiveringsprocessen. För det kommer vi att ha två alternativ:

Överför vår nuvarande tjänst och balans till det nya SIM-kortet för att kunna ha 4G Nya kunder som vill ha tillgång till Simples 4G-nätverk

Om ditt är det första alternativet måste du gå in på www.simplemoviles.cl/enrresar och logga in med ditt enkla konto, klicka på bannern “Uppdatera ditt SIM 3G till 4G här” och följ instruktionerna. Om du INTE är kund måste du registrera dig på www.simplemoviles.cl/registrate för att ha ditt konto, det senare kommer att vara mitt fall.

När vi väl är registrerade måste vi nu aktivera vårt 4G SIM-kort genom att ange chipets serienummer (19 siffror) och det tilldelade telefonnumret. Dessa data visas i påsen där 4G SIM-kortet kom.

Om de angivna uppgifterna var korrekta behöver du bara ange 4G SIM-kortet i din mobila enhet för att slutföra aktiveringen och ringa till 103 där du hör ett välkomstmeddelande.

Allt gjort ovan och du har inte mobildata på din dator, det betyder att du inte har angett APN korrekt. För det måste du gå till enhetens mobilnätverksinställningar och lägga till en ny APN med följande information:

namn: Enkelt
APN (åtkomstpunkt): internet. enkelt

När data har angetts sparar du APN och väljer det. Om du nu har mobildata rekommenderar jag att du startar om enheten så att du är redo att komma åt tjänsten Simple Mobile 4G.

TESTA 4G-TJÄNSTEN

Simple Móviles är en virtuell mobiloperatör (MVNO) som använder Movistar Chiles mobilnät, med tillgång till 2G, 3G och nu också operatörens 4G-nätverk, så täckningen kommer att bero på den du har. Movistar finns i din sektor .

Simple Móviles har också tillgång till 4G + -nätverket (Carrier Aggregation), så om din smartphone är kompatibel med denna teknik och den också är kompatibel med LTE-banden B7 (2600 MHz) och B28 (700MHz) kan du komma åt höga hastigheter, även om detta Det senare kommer helt klart att bero på branschen.

I mitt fall testade jag Simple Mobile 4G-chip i min Samsung Galaxy S10 + i kommunen La Florida (Santiago), och när jag utför ett hastighetstest var detta resultatet:

På samma sätt har vi genomfört ett hastighetstest under dagen för att göra testet mer rättvist och detta var resultatet:

Slutligen lämnar vi dig med det sista hastighetstestet som genomfördes via Fast.com-webbplatsen:

Man bör komma ihåg att den erhållna hastigheten varierar beroende på sektor och även på schemat. I mitt fall gjorde jag testerna vid gryningen och under dagen.

Hittills har tjänsten Simple Mobile 4G fungerat ganska bra för mig, jag har inte haft problem i de sektorer där jag brukar flytta.

Jag tror att det äntligen var värt att vänta, eftersom tjänsten som Simple erbjuder skiljer sig mycket från vad andra erbjuder, och nu när vi kan njuta av den med 4G-hastigheter och till och med 4G + -hastigheter, tycker jag personligen att det är fantastiskt.

Jag hoppas bara att den goda servicen bibehålls och att vi senare inte lider av någon mättnad och att vi har mycket låga hastigheter, vilket förstör den goda upplevelsen vi hade.

Om du har några frågor, vänligen lämna dem i kommentarfältet för att försöka hjälpa dig.

0 Shares