Vivo V21 recension: vi har en ny selfie -telefon (foton och videor)

0 Shares

Vivo V21 recension

jag bor, efter marknadsintroduktionen av sin topp X60 Pro, erbjuder en ny produkt som saknades. Låt oss prata om Vivo V21, dess främsta styrka ligger i den främre kameran, ofta glömd av tillverkare. Låt oss ta reda på om det lever upp till förväntningarna, som en smartphone i allmänhet och som en selfie -telefon.

LÄS OCKSÅ: Bästa smartphone -kamera fram

Förpackning

Förpackningen till denna smartphone är extremt rik. Vi har en 33W snabb strömförsörjning, en USB / USB-C-kabel, ett par hörlurar stereo, ett 3,5 mm-uttag till USB-C-adapter och ett silikonhölje. Enheter med liknande utrustning är nu mycket sällsynta.

Konstruktion och ergonomi

Ur en konstruktiv synvinkel har Vivo valt en smartphone helt i plast. Valet av ett billigare material verkar dock inte ha straffat känsla som faktiskt är mycket bra. Designen är också korrekt och påminner om företagets andra modeller med en platt rygg från vilken ett fyrkantigt fotografiskt block kommer ut. Den håller bra i handen och vikten är ganska låg med sina 176 gram. Tjockleken på 7,29 mm är också stor. Smarttelefonen är därför definitivt mer subtil av de andra i omlopp.

Hårdvara

Vivo V21 väljer en processor Mediatek Dimensity 800U 5G. Det är en 2,4 GHz 5G okta -processor som vi redan har sett i andra smartphones nyligen och åtföljs av en Mali G57 MC3 GPU. Det är en anständig mellanstor processor, åtföljd av 8 GB LPDDR4X RAM och 128 GB UFS 2.2 internminne. Detta kan expanderas via microSD, men ger upp det andra nanoSIM. Bra anslutning med 5G, Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.1. NFC -chipet saknas inte, medan 3,5 mm ljuduttaget saknas. Fingeravtrycksläsaren är placerad inuti skärmen och fungerar bra. Ljudet är istället endast mono och tillhandahålls av den nedre högtalaren.

KORT: Vivo V21

Kamera

Låt oss börja med kamerans huvuduppsättning: 64 megapixel ƒ / 1,8 optiskt stabiliserad, 8 megapixel ƒ / 2,2 vidvinkel och 2 megapixel ƒ / 2,4 makro. Huvudkameran överraskade oss positivt och demonstrerade hur i en selfietelefon även huvudsensorn måste klara det. Fotona är skarpa, med bra färger och ett bra naturligt skärpedjup. Även med mindre ljus, särskilt med hjälp av det speciella fotograferingsläget, är de fortfarande trevliga. Inte en liten sak för prisklassen. Vidvinkelkameran är tillräcklig för dagtid. Videorna spelas in i 4K med 30 fps, eller i Full HD med vidvinkel eller om du vill använda det extremt stabila läget som driver “bortom” den elektroniska stabiliseringen. Videorna är anständiga men de i 4K lider lite av de rörliga scenerna, med några bilder lite fasta. Bättre att använda den bara i “tysta” situationer.

Låt oss sedan prata om den främre kamerasensorn som är den verkliga huvudpersonen i denna smartphone. Det är inte bara från ben 44 megapixlar men njuter också av optisk stabilisering, en absolut sällsynthet. Dessutom åtföljs det också av två LED -blixtar som är smart gömda i ramen. Det faktum att de inte syns när de stängs av berättar dock också mycket om deras kraft. De är dock mer än bra att belysa ansiktet i fullständigt mörker, utan att helt dölja resten. Detta är ett bra kit som objektivt sett låter dig ta de bästa selfiesna på marknaden. Och inte bara det, för videorna är också väldigt bra, även om de kanske är lite för kontrasterade.

Visa

Jämfört med den tidigare modellen (som dock aldrig kom till Italien) tjänar V21 en 90 Hz skärm. Det är en 6,44-tums diagonal panel med FullHD + -upplösning (1080 x 2400 pixlar) som därför garanterar en variabel uppdateringshastighet, även automatiskt genom att välja lämpligt alternativ från inställningarna. Skärmen är av AMOLED -typ, stöder HDR och är alltid på, anpassningsbar i utseende (även om den bara visar några aviseringar med den relativa ikonen). Detta är en bra display, avbruten endast av skåran på den främre kameran längst upp.

programvara

Vivo V21 kommer också anpassad med FunTouch OS 11, Vivos grafiska gränssnitt baserat på Android 11 med juli -patchar (därför mycket uppdaterad) i skrivande stund. Även för denna iteration är det ett gränssnitt som medför några förbättringar men som i utseende fortfarande till stor del påminner om Android Stock utan att rubba någonting. Sedan har vi spelassistenten som låter dig minimera störningar och öka smartphoneprestanda och massor av ljus- och aviseringseffekter. Anpassningsbar då inte bara i färgdetaljer utan också om du vill helt i temat, även om det för tillfället bara finns två tillgängliga. Med tanke på det fina selfiebetyget, även ansiktsförbättringseffekten i ett par videosamtalappar.

Autonomi

Batteriet på denna Vivo-smartphone är ett fylligt 5.000 mAh vilket garanterar problemfritt upp till en och en halv dag av användning på en enda laddning med genomsnittlig användning. Det kommer i alla fall att ta dig till slutet av dagen även på dagar med den största arbetsbelastningen, även med variabel uppdateringsfrekvens mellan 60 och 90 Hz. Laddningen är mycket snabb tack vare 33W laddningsstöd.

Pris

Jag lever V21 föreslås att 449 €, lite högt pris om du tittar på smarttelefonen som helhet. Tyvärr en dålig vana hos Vivo, trots att den nyligen fanns på marknaden. Denna V21 har dock en merit: en unik egenskap, nämligen dess främre kamera. Och om det är det enda som intresserar dig kan priset också vara proportionellt. Det finns redan olika rabatter online. Markera rutan nedan.

Foto

0 Shares