Wiko View 2 recension: det kostar lite men vill bli märkt

0 Shares

Wiko View 2 recension

Wiko hade presenterat några ganska intressanta smartphones i början av året, som sedan kom över månaderna. Vi har redan haft möjlighet att prova View 2 Pro, men efter att ha haft möjlighet att prova den billigare varianten och med tanke på rabatterna före julperioden ville vi ge en chans även till denna modell.

LÄS OCH: Bästa smartklockor

Förpackning

I paketet med Wiko View 2 du hittar en 5V / 1,55A strömförsörjning, en USB-microUSB-kabel och ett par in-ear stereohörlurar, tyvärr utan gummikuddarna för att anpassa dem till de olika storlekarna.

Konstruktion och ergonomi

Wiko View 2 är en iögonfallande smartphone och när det gäller en budgetsmartphone är det definitivt en plus inte lite. Hela smarttelefonen har en modern och distinkt design, även om baksidan (som också har böjda sidor) tyvärr ofta visar fingeravtryck. Det är faktiskt tillverkat i plast och det verkar som om det oleofoba skyddet inte gör sin plikt bra. Profilen är å andra sidan gjord av metall och det garanterar dess styrka.

Hårdvara

View 2 erbjuder hårdvara för låg till medelklass. Processorn är en 1,4 GHz Snapdragon 435 oktakärna som visar sina begränsningar vid olika tillfällen. Lyckligtvis åtföljs det av ben 3 GB RAM-minne och 32 GB internminne. Minnet kan fortfarande utökas med den tillgängliga microSD-platsen. Det är då en smartphone med dubbla SIM-kort och du kan därför ge upp minneutvidgningen till förmån för en andra nanoSIM. Anslutningar är tillräckliga, men inte mycket mer. Wi-Fi är monoband och Bluetooth är 4,2. Tyvärr saknas NFC och kontakten är inte USB-C. Det är dock fortfarande allmänt acceptabelt att en budgetsmartphone fortfarande är utrustad med microUSB. Fingeravtrycksläsaren på baksidan är korrekt, även om upplåsning inte är den snabbaste. Presentera meddelandedioden och FM-radio.

KORT: Wiko View 2

Kamera

Wiko View 2 den har en 13 megapixel huvudkamera och en fram 16. Programvaran är inte supersnabb och vid vissa tillfällen fick vi vänta ett par sekunder innan vi kunde använda kameran. Slutartiden är då anständig. Resultaten från huvudkameran överraskade oss inte: det finns inte många detaljer och områdena med starkt ljus tenderar att brännas eller med en viktig ljusstråle. Den främre kameran är bättre än i proportion som vi tror är ännu bättre än den viktigaste. Du kan också fotografera med bakgrundssuddighetsläget. Videor spelas in av båda kamerorna i Full HD och är elektroniskt stabiliserade (vilket är bra för en smartphone i detta intervall).

PROV: Foto – Video

Visa

Denna smartphone har en stor 6-tums skärm tillgänglig. Men det lyckas innehålla dimensionerna tack vare formfaktor i 19: 9, det vill säga smal och lång. Upplösningen är HD +, inte särskilt hög, men ändå acceptabel med tanke på prisintervallet. För att vara exakt är de 720 x 1528 pixlar. Tekniken den använder är IPS. Ljusstyrkan är genomsnittlig och i inställningarna är det inte bara möjligt att kalibrera färgtemperaturen utan också att aktiveraomgivande display för att visa aviseringar vid mottagandet, även när skärmen är låst. På toppen finns en prålig men liten hack. När det gäller den här smarttelefonen ger det en känsla av modernitet som få andra smartphones i sin prisklass har.

programvara

Wiko View 2 marknadsförs med Android 8.0 Oreo uppdaterades vid tidpunkten för granskningen med korrigeringsfilerna för Maj. Att ha provat smarttelefonen med en liten fördröjning ger oss en privilegierad syn på frågan om uppdateringar. Det finns få smartphones som marknadsförs 2018 som fortfarande sitter fast vid en version av lappa så daterad och förhoppningsvis att Wiko kan påskynda uppdateringsprocessen i framtiden. Programvaran, som ett uppskattat företagsval, erbjuder inte speciella innovativa idéer och är i själva verket en reviderad version av Android Stock. Intressant är implementeringen av skåran som inte stör den dagliga användningen av appen och verkligen låter dig visa musiken i det här utrymmet eller det pågående telefonsamtalet.

Autonomi

Den diskreta autonomin hos Wiko View 2 Pro bekräftas också i denna modell, som tyvärr inte lyckas göra mycket bättre, trots den mindre kraftfulla processorn. Det är dock en smartphone som tar dig till slutet av dagen utan att ge dig möjlighet att nå slutet av den andra dagen.

Pris

Wiko View 2 började säljas för några månader sedan till ett introduktionspris på 199 €. Detta är ett rimligt pris vid lanseringen och är nu lite lägre. Det är verkligen avsedd att gå ner igen under de kommande månaderna.

Inköp

Wiko View 2 finns på Amazon på 174 €, ett attraktivt pris totalt sett. Håll koll på rutan nedan för framtida rabatter.

Foto

0 Shares