Windows 10 ARM kommer förmodligen att vara mindre låst än Windows …

0 Shares

En lång stund trodde vi att Windows 10 S skulle bli samma sak med Windows 10 ARM och nu verkar det som om det faktiskt är en annan plattform. Windows 10 S kör bara appar från Windows Store, så det har inte stöd för Win32-appen. Under tiden, Windows 10 ARM kommer att vara mindre låst.

Släppet tillkännagavs förra året och det har uppdaterats vid utvecklarkonferensen för MS Build den här veckan. Den goda nyheten är att Windows 10 ARM kommer att kunna köra äldre appar utvecklade för datorer med x86-chipsets. I grund och botten borde du kunna ladda ner vilken Win32-app du vill och installera den … inklusive Chrome. Det händer på en dator som kör Windows 10 ARM.

Som namnet säger kör Windows 10 ARM bara på enheter med ARM-chipsets, men stöder också appar från alla källor. Denna plattform innehåller ett inbyggt emuleringslager som gör Win32-apparna användbara. Vi fortsätter att höra om Snapdragon 835-bärbara datorer och surfplattor, som bör debutera under de följande månaderna, så vi ser fram emot att se dem. Chipsetet är ett slags flaggskepp för denna plattform, eftersom det hela tiden nämns som ett landmärke.

Det här är bara början och de första hybridtabletterna med denna inställning ska visas i år, kanske till och med i sommar. Det är också ett bra tillfälle för andra Intel-rivaler att dyka upp, med AMD ryktas alltid om att komma in i biz, men gör det aldrig riktigt. MediaTek borde också få en bit och kanske till och med Huawei.

0 Shares