WOM förbereder sig för att erbjuda VoLTE rikstäckande och VoWiFi

0 Shares

Vi har goda nyheter för alla som är kunder hos WOM-operatören, eftersom de nästan är redo att erbjuda sina nya VoLTE-tjänster (Voice over 4G) rikstäckande och VoWiFi för att ringa och ta emot samtal via alla Wi-Fi-nätverk.

Informationen verkade läckt ut i forumet på CHW.net där användaren “Insight” publicerade en PDF -fil med all information som tydligen ägnades åt hans interna arbetare. Där förklaras all drift av tjänsterna 4G Voice och WiFi Voice.

Det dokumentet säger också att WOM kommer att erbjuda VoLTE på nationell nivå, något som varken Movistar och Claro har uppnått än, förutom att erbjuda VoWiFi-tjänsten internationellt, eftersom vi med denna tjänst kommer att kunna ringa eller ta emot samtal på alla Wi-Fi Fi -nätverk som vår smartphone ansluter, vilket är ett utmärkt alternativ för att fortsätta använda vårt mobilnummer när vi är utomlands.

WOM avslöjar också datum då den kommer att skicka motsvarande uppdatering för att aktivera dessa tjänster till kompatibla enheter. Till exempel kan vi se att uppdateringen skulle börja på Nokia- och Samsung -enheter från och med denna oktober månad, medan iPhone först skulle uppdateras i april 2019, troligen beror detta på att Apple begärt några tester i 6 månader för att certifiera operatören och därmed aktivera dessa tjänster.

Endast preliminära datum för utrustning som säljs i WOM, utrustning som säljs i detaljhandeln eller en annan operatör måste läggas till ungefär en månad sedan uppdateringen kom för utrustning som säljs av WOM. Listan är initial, sedan kommer fler lag att läggas till.

I det dokumentet tar operatören också tid att förklara de kostnader som dessa nya tjänster kan ha. De handlar dock bara om ny teknik som kommer att förbättra det nuvarande nätverket, vilket kunderna inte kommer att ha någon extra kostnad för att använda dessa tjänster.

För närvarande avslöjar operatören inga datum då båda tjänsterna kommer att vara i drift. Dokumentet informerar dock om att processen kommer att delas in i tre delar. Den första är klar eftersom VoLTE- och VoWiFi -teknik redan tillämpas på ditt mobilnät. den andra är att uppdatera programvaran för enheterna, en process som redan bör börja med Nokia- och Samsung -enheter den här månaden. Slutligen skulle det tredje steget vara att aktivera tjänsten via tillhandahållande.

Med detta blir WOM den tredje operatören som börjar erbjuda VoLTE -tjänsten, eftersom Movistar och Claro redan erbjuder den, även om det bara är för vissa kunder och på väldigt få områden. Men WOM kommer tydligen att vara den första som erbjuder VoLTE rikstäckande och även att erbjuda VoWiFi.

Den vi inte har hört talas om har varit Entel -operatören som har varit tyst om denna fråga, men enligt den information vi hanterar hittills skulle Entel bara ha nyheter under de första månaderna av 2019.

Stort tack till Gonzalo från CL Operators -gruppen för att du meddelade oss!

Med information från CHW.net
0 Shares