Xbox One -kontroller ansluten men fungerar inte: Fixar & amp; Lösningar

0 Shares

De flesta av Xbox -spelarna har detta problem, Xbox One Controller ansluten men fungerar inte. På Microsoft Community -sidan är detta en av de mest följda frågorna. Kontrollenheten ansluter din Xbox -konsol eller dator utan problem, men du kan inte navigera med kontrollen. Lösningen är enkel. Många Xbox -användare föreslog att det finns ett mjukvaruproblem i detta. Men genom att göra några lösningar kan du eliminera problemet.

Saker du kan göra för att fixa Xbox One Controller Connected But Not Working Error

  • Starta om kontrollen
  • Kontrollera batteriet
  • Använd en annan parningsmetod
  • Flera enheter
  • Nya uppdateringar

Starta om kontrollen

För de flesta problemen är omstart den primära lösningen. Stäng av din handkontroll genom att trycka på Xbox -knappen på den i sex sekunder. Efter det, slå på och försök igen.

Om du fortfarande har problemet startar du om konsolen och försöker igen. Detta rensar de tillfälliga cachefilerna på din konsol och gör att din handkontroll kan ansluta fritt.

Kontrollera batteriet

Om du kopplar ihop din handkontroll med Bluetooth, kontrollera batterierna i kontrollen. Om de är gamla, byt ut dem mot en ny. Sätt inte in använda batterier i styrenheten.

Om du använder en trådbunden anslutning behöver du inte kontrollera batterierna. Mikro -USB -kabeln kommer att driva kontrollenheten. Ta bort batterierna när du använder kabelanslutningar.

Använd en annan parningsmetod

På en dator kan du ansluta eller para ihop Xbox One -kontrollen på tre sätt, med Bluetooth, med en mikro -USB -kabel eller med en trådlös adapter. I Xbox -konsoler kan du para ihop kontrollen på två sätt. Om en metod inte fungerar, prova de andra metoderna.

Om du vill ha en detaljerad guide om olika parningsmetoder, kolla vår guide om hur du ansluter Xbox Controller till PC och hur du synkroniserar Xbox Controller.

Flera enheter

Om din dator eller konsol är utrustad med mer än en extern enhet som hörlurar eller spårplatta, ta bort enheterna och försök igen. Dessa externa enheter kan störa styrenhetens anslutning.

När styrenheten är ansluten och fungerar kan du ansluta de andra externa enheterna.

Nya uppdateringar

När nya uppdateringar släpps för Xbox och dess kontroller, uppdatera dem utan dröjsmål. Den gamla programvaran kan ha några mindre buggar och fel. Om du inte uppdaterade enheterna till den nya versionen kommer problem som detta att hända ofta.

Om du inte kan navigera med handkontrollen ansluter du kontrollen till din väns konsol och uppdaterar den.

Vår åsikt

Det här är de olika lösningarna som du kan prova när din Xbox One -kontroller är ansluten och inte fungerar. Prova alla dessa lösningar och du kan fixa din handkontroll. Om du har några specifika problem med din Xbox One -kontroller, berätta för oss i kommentarfältet, vi kommer att föreslå en lösning.

Följ våra sociala mediasidor, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar.

0 Shares