Xbox One -kontroller blinkar: hur man enkelt fixar

0 Shares

Xbox One -styrenheten kan anslutas till PC för speländamål. Kontrollenheten kan anslutas till en Xbox -konsol eller PC antingen trådlöst eller med en mikro -USB -kabel. Ibland när du försöker ansluta styrenheten kommer den inte att anslutas. Xbox One -kontrollern blinkar är ett av de vanliga problemen som du kan möta när du ansluter kontrollen till din dator. Om du har några sådana problem, gör korrigeringarna som nämns nedan.

Lösningar för Xbox One -kontroller blinkar

  • Anslutning på olika sätt
  • Starta om enheten
  • Controller batterier
  • Andra enheter

Anslutning på olika sätt

I allmänhet finns det tre sätt att ansluta Xbox One -kontrollen till en dator. Med en mikro -USB -kabel, med Bluetooth och med en trådlös adapter. Om du använder mikro -USB -kabeln, se till att du använder kabeln som medföljer satsen. Vissa tredjeparts mikro-USB-kablar kommer bara att ladda handkontrollen, den kommer inte att para ihop enheten.

Om du använder Bluetooth -anslutning, se till att datorns Bluetooth -anslutning fungerar. Anslut alla andra Bluetooth -enheter till din dator för att kontrollera anslutningen.

Om du använder en trådlös adapter ska du bara använda den adapter som är köpt från Microsoft -tillverkaren. Använd inte någon lokal trådlös adapter och använd inte adaptern för andra Bluetooth -enheter.

Om du har problem med Xbox One -kontrollern blinkande i en metod, prova de andra två metoderna. Om du behöver hjälp kan du läsa vår detaljerade guide om hur du ansluter Xbox One -kontrollen till datorn.

Starta om enheten

Om ingen av de tre metoderna fungerar, starta om datorn. Stäng av din Xbox One -kontroller och slå på den efter 5 minuter. När du startar om datorn stängs bakgrundsprogrammet så att din dator kan köras snabbare.

Efter omstart, försök igen. Kontrollenheten kan ansluta till din dator och sluta blinka.

Controller batterier

Om du använder en trådlös anslutning, kontrollera batterierna i styrenheten. Om batterier är problemet, köp nya batterier till din handkontroll. Använd inte dina fjärrbatterier eller använda batterier på din handkontroll. Det kommer att skada de inre komponenterna.

Om du använder en trådbunden anslutning (mikro -USB) behöver du inte oroa dig för batterierna. Mikro -USB -kabeln kommer att driva kontrollenheten.

Andra enheter

Enheterna som är anslutna till din dator kan påverka Xbox One -kontrollen. Enheter som hörlurar, spelmus, extern spelplatta kommer att störa anslutningen till Xbox One -kontrollen.

Ta bort alla externa enheter och anslut din Xbox One -kontroller. När anslutningen lyckas kan du ansluta de externa enheter som du behöver.

Slutnot

Det här är de korrigeringar och lösningar som du kan prova när din Xbox One -kontroller blinkar på datorn. Du kan inte ansluta styrenheten till datorn efter att ha testat alla dessa lösningar. Om problemet fortfarande kvarstår kan det uppstå ett maskinvaruproblem, skaffa din dator eller Xbox One -kontroller till servicecentret. Dela din spelupplevelse på PC med Xbox One -handkontroll i kommentarfältet nedan.

Följ våra sociala mediasidor, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar om Xbox och Microsoft.

0 Shares