Xiaomi arbetar redan med ansiktsigenkänning som iPhone X

0 Shares

Vi minns alla dagen då Apple presenterade sin nya iPhone X, en helt förnyad enhet jämfört med sina tidigare generationer, utan ramar, utan hemknapp, men med något som skapade mycket (men mycket) förväntningar: den ansiktsigenkänning Face ID. Den här funktionen verkar gilla mycket för nya användare och uppenbarligen skulle de andra tillverkarna inte sitta tom.

Ansiktsigenkänning är all ilska, och vi tvivlar inte på att detta kommer att införas i avancerade enheter från många tillverkare, snart.

Qualcomm och Xiaomi, hand i hand för att förbättra ansiktsigenkänning

Vi alla vet Qualcomm, det mest eftertraktade företaget inom mobila processorer, jämförbar med den stora Intel eller AMD, som fortsätter att växa orimligt till följd av högkonjunkturen i mobiltelefoni. Företaget har dock börjat producera andra enheter som sensorer och andra komponenter.

Det var för ett par dagar sedan när Qualcomm räckte ut handen till Xiaomi, en affär som åtar sig Xiaomi att köpa alla sina enheter skannerutveckling och 3D-verklighet till QCför de kommande tre åren.

Det hade också varit mycket spekulationer om ett möjligt samarbete mellan Qualcomm och Samsung, men för tillfället det finns inget officiellt.

Kommer vi att se ansiktsigenkänning i Xiaomi 2018?

Det är ingen hemlighet att Xiaomi ständigt introducerar nya funktioner till sina enheter, så vi utesluter inte att se en snabb utveckling av projektet.

Om allt går bra kan vi börja se tecken på ansiktsigenkänning i de nya lanseringarna av det kinesiska företaget från Mars 2018.

0 Shares