Xiaomi ger inte upp på surfplattor, trots rykten

0 Shares

Det har ryktats på sistone om att vissa företag som har dabbled i tabletterna är redo att ge upp detta segment. Xiaomi är ett namn som har kommit upp bland dessa rykten, efter att bara ha lanserat en enda surfplatta förra året, Mi Pad. Idag tog företagets vd Lei Jun slut på dessa rykten.

Xiaomi-MiPad-surfplatta

Han tog till Weibo för att ta upp frågan och sa att Mi Pad för närvarande är den mest sålda Android-baserade surfplattan och att de planerar att fortsätta erbjuda en bra surfplattaupplevelse till kunderna. Lei Jun sa också på sitt Weibo -konto att han tycker att större smartphones är bra, men surfplattor är bättre när det gäller att läsa, eller titta på filmer och spela spel.

Hans uttalande har uppenbarligen att göra med den förfallna surfplattemarknaden, som har drabbats starkt av uppstigningen av phabletter. Några av de senare är bara 1 tum mindre än en surfplatta och erbjuder stor processorkraft och spelfunktioner. Mi Pad är fortfarande en solid enhet, trots att det har några Tegra -kompatibilitetsproblem med spel och appar vid debuttid.

Kanske får vi se en Mi Pad 2 innan sommaren är ute.

xiaomi-tablet-division-shutdown-ryktet-01

0 Shares