Xiaomi kommer att installera Sony IMX766-sensorer i nya budgetmartphones 50-megapixel

0 Shares

redmi-note-11-pro-5g_112555.jpg

Den 18 augusti tillkännagavs den billiga smarttelefonen Redmi 10. Hittills är den den mest prisvärda smarttelefonen med en optisk huvudmodul på 50 MP. Utgivningen av denna modell tar kameror av budget smartphones till en kvalitativt ny nivå.

Tillverkaren började förbättra kameror från flaggskeppsenheter och stegvis övergå till mer prisvärda enheter. För två år sedan introducerades Redmi Note 8 Pro, som var den första i världen som fick en 64 MP bildsensor.

Nyligen rapporterade den auktoritativa kinesiska insideren Digital Chat Station på sin blogg att Xiaomi har beslutat att överge Sonys 64MP optiska sensorer och ersätta dem med de senaste 50MP -sensorerna.

Kom ihåg att Redmi 10 använder ISOCELL JN1 -matrisen från Samsung. Och framtida lågkostnadsenheter kommer att vara utrustade med bildsensorn Sony IMX766, som används även i mellanbudget- och flaggskeppssmartphones. Framför allt finns det i modeller som OnePlus 9 Pro, OnePlus Nord 2 och Oppo Reno5 Pro +.

Smartphones från Xiaomi och dess dotterbolag kommer att börja massivt byta till matriser med en upplösning på 50 MP nästa år. Listan över modeller som kommer att få en sådan kamera kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

Källa: gizmochina.com


Lägg till till dina källor i Yandex News
Prenumerera på i Google Nyheter och Pulse.Mail
Vår kanal i Telegram och VK -gruppen


0 Shares