Xiaomi Mi Band 5 recension: en bekräftelse även för 2020 (foton och videor)

0 Shares

Xiaomi Mi Band 5 recension

Xiaomi lanserade en av de största uppdateringarna för sitt enormt populära och prisvärda armband för bara ett år sedan smart. Årets version 5 syftar till att förbättra det vi såg förra året. Låt oss ta reda på det tillsammans sedan granskningen av Xiaomi Mi Band 5.

LÄS OCH: Bästa smartband

Förpackning

I paketet hittar vi Mi Band 5, med gummiarmbandet och ny magnetladdare med två stift och USB-kabel. Kabeln är en trevlig bekvämlighet jämfört med det förflutna där Mi Band måste extraheras från armbandet, vilket också leder till större slitage på samma. Kabeln är dock ganska kort och i den meningen kunde mer ha kunnat göras.

Konstruktion och passform

Mi Band 5, jämfört med sin föregångare, är det oskiljbart och delar i själva verket sina styrkor och svagheter. Fördelen är verkligen att den är väldigt lätt (12 gram) och ganska tunn, men anlände till 2020 kanske vi hade förväntat oss några steg framåt på armbandet som är fast men när det väl är stängt är det tjockare än andra produkter och kan vara mer irriterande om den används vid datorn. Det förblir alltid vattentätt upp till 5 atmosfärer.

Hårdvara

Från hårdvarusynpunkt finns det inga speciella nyheter och allt verkar ha varit kvar som i den tidigare modellen. Anslutning är alltid Bluetooth 5.0 och komponenter som GPS, Wi-Fi och NFC fortsätter att saknas (vilket i alla fall i Europa skulle vara värdelöst utan betalningsavtal). Hjärtslagsensorn är dock alltid närvarande och rapporterar ganska exakta och kanske ännu mer exakta mätningar än den tidigare modellen. Det finns ingen högtalare och mikrofon. Alla specifikationer som det i alla fall är svårt för nu att tänka på att hitta på en sådan kompakt enhet.

Visa

En av nyheterna i Mi Band 5 är utan tvekan skärmen som nu är 20% större och därför täcker ett större område på frontpanelen. Det är en skärm 1,2-tums AMOLED. Förra året välkomnade vi den nya och ljusare skärmen och även om ljusstyrkan i år har ökat i vissa fall utomhus kan det förbli lite svårt att se informationen, särskilt med solglasögon. Det är dock fortfarande en vacker skärm som i sin lilla kropp får dig att uppskatta dess hög upplösning med 126 x 294 pixlar.

programvara

Programvaran har reviderats för att bättre utnyttja den tillgängliga skärmen. För närvarande är det bara på engelska (och kinesiska), men det kommer säkert att uppdateras snart (som det hade hänt tidigare) med det italienska språket också. Rulla vertikalt växlar du mellan de olika applikationerna, medan du horisontellt mellan widgets, som i många fall sammanfaller med själva apparna när de öppnats. I det här fallet kan du dock bestämma vilka och i vilken ordning du vill visa dem, så att du bara har det du verkligen behöver till hands.

Låt oss börja med kondition, som alltid visar en begränsad mängd data under träning, men skärmen är fortfarande lite liten ändå. Men det finns nu 11 sporter och i detalj hittar vi: utomhuslöpning, löpband, cykling, stillastående cykel, promenader, elliptisk, roddmaskin, yoga, rephoppning, simning i poolen och fri träning. När det gäller utomhussporter, förutom hjärtslag och tid, anges också rörelsebanen och utnyttjar GPS för den anslutna smarttelefonen. Det finns också en ny app som visar status för dagens fysiska aktivitet och också en översikt över de föregående dagarna. Precis som på de senaste Amazfit-produkterna hittar vi också den nya PAI-värde som numeriskt pekar ut din fysiska aktivitet över tid och du kommer alltid att ha en snabb bild av om du tränar tillräckligt eller inte. Sedan har vi programvaran för att beräkna punktlig hjärtfrekvens och stress. Vi hittade den här sista mätningen lite långsam och ibland otillräcklig.

Sedan finns det avsnittet av aviseringar det fungerar bra är mycket snabbt, men det det erbjuder inte många funktioner. Förutom att visa textförhandsgranskningen av aviseringarna är det inte möjligt att radera dem individuellt från smarttelefonen. Vid upprepade meddelanden (t.ex. Whatsapp) är det fortfarande möjligt att se även de enskilda meddelandena. Uppenbarligen finns det ingen möjlighet att svara på de meddelanden du får. Fortsätter att lista applikationerna vi hittar en programvara för andningsövningar, påminnelser, väder, väckarklockor, den musikkontroll för smarttelefonen, stoppuret, nedräkningstimern och telefonsökaren, som får telefonen att ringa om du tappar den i närheten. Bland nyheterna pekar vi också på ett nytt sätt att använda armbandet till ta bilder på distans med smartphone-kameran (som självklart måste öppnas först).

Sedan finns det också aviseringar om inaktivitet och ett mycket bekvämt stör ej-läge som aktiveras automatiskt när det känner igen att du har somnat. På tal om sömn, den automatisk sömnspårning (såväl som tupplurar) och dagliga steg, förutom 24-timmars hjärtslag (som blir vanligare när du är engagerad i fysisk aktivitet). En mycket komplett programvara som därför samlar ihop nästan alla funktioner som du kanske vill ha från ett smart armband.

Ansökan Passar mig för smartphones kan du hålla koll på fysisk aktivitet och få grundläggande råd, men det är härifrån som du också kan ändra olika inställningar, till exempel schemalagda tider för stör ej, vilka applikationer som ska skicka meddelanden och hjärtfrekvensövervakningsfrekvensen 1 minut). Du kan också ställa in aviseringar för för höga hjärtfrekvenser eller automatisk upptäckt av fysisk aktivitet.

En trevlig nyhet är klockans ytor som nu också kan animeras och anpassas med ditt eget foto som du laddar upp på din smartphone.

Autonomi

Nästan oförändrad batteriets livslängd från 125 mAh. Med genomsnittlig användning, många meddelanden och lite kondition förväntas detta mellan 10 och 14 dagar, så strax under den tidigare modellen.

Pris

Xiaomi Mi Band 5 är ännu inte officiellt för den italienska marknaden och det finns därför inget definitivt pris ännu, men det finns fortfarande tillgängligt online i versionen global (därför den som kommer att säljas av oss). Vårt kommer från HomeCleaner, en italiensk e-handelswebbplats som är dedikerad till städning, hemautomation och bärbara produkter. Mi Band 5 är tillgänglig för 49 € med leveranser från 15 juli.

Du kan få det 5 € rabatt använder den exklusiva koden för vår webbplats 5MOBILEWORLD.

Foto

0 Shares