Xiaomi Mi Pad 5 och Mi Pad 5 Pro officiell och i bra form: 2,5K -skärm, Snap 870 och 5G!

0 Shares

xiaomi

Det var 2018 när vi granskade Mi Pad 4, men sedan dess har det aldrig varit mer realistiskt talat om en möjlig Xiaomi Mi Pad 5. Inte så mycket för företagets nackdelar, utan för en utarmning av surfplattemarknaden på Android -området. Googles operativsystem missade sin Apple -motsvarighet, med iPad praktiskt taget kannibaliserande försäljning. Under 2020 återvände vi för att prata om en påstådd Xiaomi -surfplatta, om än under märket Redmi. Väntan är dock äntligen över och Lei Juns hus har lanserat två tabletter, Xiaomi Mi Pad 5 Och Mi Pad 5 ProHär är allt du behöver veta om specifikationer, pris och tillgänglighet.

Xiaomi Mi Pad 5 och Mi Pad 5 Pro: allt du behöver veta om de nya surfplattorna

Vart ska man köpa de nya tabletterna

VAR KÖPER DU ORIGINALT TILLBEHÖR

Design och visning

xiaomi

Den nya surfplattan Xiaomi Mi Pad 5 har äntligen kommit, efter berg av prat, rykten, bekräftelser och förnekelser. Visst finns det ett starkt behov av att ha en android surfplatta som verkligen kan tillgodose användarnas behov och förhoppningsvis går det inte som jag gjorde Föregående Mi Pads som vi berättar om i detta fokus.

När det gäller designen av de två surfplattorna i serien står vi inför enheter inspirerad av Mi 11 -serien, med en blankett fyrkantigt foto Och rundade kanter. Dessutom finns det olika dedikerade officiella tillbehör: ett omslag med tangentbord och den penna med magnetisk koppling.

Detta är första gången som Pad -sortimentet har berikats med tillbehör, ett tecken på att Xiaomi kanske den här gången är villig att bli seriös, med en Android -surfplatta som kan konkurrera med sina rivalers lösningar.

xiaomi

När det gäller specifikationerna för visa, det är en enhet LCD från 11 “ med upplösning 2,5K (kanske 2560 x 1600 pixlar), uppdateringshastighet från 120 Hz, maximal ljusstyrka upp till 500 nit, HDR10, TrueTone och DolbyVision -stöd.

De nya Xiaomi Mi Pad 5 och Mi Pad 5 Pro fokuserar också starkt på storlek, med en tjocklek på bara 6,86 mm och en vikt på 515 gram (6,85 mm och 511 gram för basmodellen).

Hårdvara och mjukvara

Ryktena om hårdvarudelen på Xiaomi Mi Pad 5 har varit riktigt många och förvirrande, men verkligheten visade sig vara mycket enklare. Familjen består av Mi Pad 5 och Mi Pad 5 Pro, båda utrustade med Qualcomm -chipset. När det gäller basmodellen har vi den Snapdragon 860, tillsammans med 6 GB av RAM e 128/256 GB av lagring. Storebror Pro kommer med istället Snapdragon 870, i det här fallet med 6/8 GB av RAM e 128/256 GB av lagring. När det gäller nätverksanslutning finns det bara en version med stöd för 5G (för Pro -modellen).

xiaomi

Ombord på surfplattorna hittar vi rymliga batterier från 8 600 mAh med stöd för snabb laddning från 67W (Pro) och från 8720 mAh med laddning från 33W (standard).

Det saknas inte heller anslutningsstöd Wi-Fi 6 Och Bluetooth 5.2 (5.1 för grundversionen), medan för ljudet har vi en konfiguration fyrhögtalare med Dolby Audio -stöd (du går till 8 högtalare med Pro -modellen). Uppenbarligen kommer den mycket chatten MIUI för surfplatta, version av Xiaomi UI utformat speciellt för de nya terminalerna.

Det arbete som utförs på programvarusidan kommer säkert att bära frukt, tack vare skrivbordsläget, möjligheten att använda musen och andra optimeringar.

Kamera

För kamerasidan rymmer Mi Pad 5 en kamera från 13 MP. Pro -modellen blir avgjort mer intressant, åtminstone i sin 5G -inkarnation: i det här fallet har vi en huvudsensor från 50 MP (de är alltid 13 MP för Wi-Fi-versionen) åtföljd av en sekundär från 5 MP. Båda surfplattorna använder en selfiekamera från 8 MP.

Xiaomi Mi Pad 5 och Mi Pad 5 Pro – Pris och tillgänglighet

För närvarande har båda surfplattorna lanserats exklusivt i Kina och detaljer saknas fortfarande för en möjlig global motsvarighet. Priset på Xiaomi Mi Pad 5 börjar från 1999 yuan (263 €) för versionen från 6/128 GB; modellen ökade med 6/256 GB den erbjuds istället till 2298 yuan, ungefär 302 € vid växeln. I båda fallen är det endast Wi-Fi-terminaler.

Vänder till Xiaomi Mi Pad 5 Pro, priset går till 2499 yuan – det vill säga 328 € vid ändringen – för 6 / 128GB -versionen. 6/256 GB -varianten kommer in på ca. 368 € till växelkursen (2799 yuan). För dessa modeller hittar vi bara Wi-Fi-anslutning medan stöd 5G är endast tillgänglig för 8/256 GB Pro, prissatt till 460 € till växelkursen (3499 yuan).

Slutligen har vi priserna på tillbehören: omslag med tangentbord folio föreslås vid ca. 52 € vid växelkursen (399 yuan) medan för nål kommer att räcka 49 € cirka 349 yuan.

Xiaomi Mi Pad 5 Global: allt vi vet | Uppdatering 06/09

Xiaomi har ställt in ett globalt evenemang för 15 september och nu siktar vi i riktning mot båda serierna 11T än de nya tabletterna. Och visst, här är det Xiaomi Mi Pad 5 Global är huvudpersonen i en unboxing -video, där vi visas både enheten och försäljningspaketet (liknande det kinesiska).

Dessutom sågs enheten hos en rysk återförsäljare, som också avslöjade vad priset borde vara för den europeiska marknaden. Vi pratar om cirka 404 euro till nuvarande växelkurs (34 990 rubel) för 6/128 GB, men det återstår naturligtvis att se om denna siffra förblir oförändrad för de andra länderna.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter.

0 Shares