Xiaomi MIX 4 vs Samsung Galaxy Z Fold 3: selfiekamera under mikroskopet

0 Shares

samsung galaxy z fold 3 xiaomi mix 4 selfie kamera

Hittills har de viktigaste exponenterna för selfiekamera under skärmen det finns två: Xiaomi MIX 4 Och Samsung Galaxy Z Fold 3. Båda nyligen släppta, vi står inför två olika produktkategorier. Å ena sidan en “normal” helskärms -smartphone, å andra sidan den mest avancerade vikningen i cirkulation. Det finns dock en aspekt på vilken Xiaomi visar sig vara ledande och det är just konstruktionen av sensorn under skärmen. Till skillnad från Samsung är sensorn mycket mindre synlig och är nästan omöjlig att upptäcka. Tvärtom, Samsungs är mycket enkelt att förstå visuellt: men hur översätts denna skillnad i praktiken?

Här är skillnaden mellan selfie -kameran mellan Xiaomi MIX 4 och Samsung Galaxy Z Fold 3

För att tillfredsställa denna nyfikenhet närmare har Richard Lai från Engadget väl tänkt utnyttja OPPO Find X3 Pro och dess kamera som fungerar som mikroskop. Objektivet erbjuder en förstoring 60x zoom, så att du kan se mycket noga, fånga extrema detaljer och annars omöjligt att märka med blotta ögat.

Som du kan se tillåter Find X3 Pro: s zoom mycket bra vad skillnaden mellan de två terminalerna är. När det gäller bipacksedeln Samsung Galaxy Z Fold 3, bildskärmsdelen som sitter framför selfiekameran har en lägre pixeltäthet. Tvärtom, fördelen med Xiaomi MIX 4 är att erbjuda en homogen densitet på 400 PPI längs hela skärmen, även framför selfiekammen.

Slutsatsen som någon kunde dra är därför att Xiaomis lösning är den bästa. I verkligheten kan vi säga att vi är framför två olika tankar, var och en med styrkor och svagheter. Om vi ​​tar Samsung Galaxy Z Fold 3 är den “modifierade” delen av skärmen säkert mer synlig, men en lägre pixeltäthet garanterar bättre ljuspassage och därför en teoretiskt bättre fotografisk kvalitet. Tvärtom, på Xiaomi MIX 4 valde vi att föredra skärmens kvalitet, med målet att få den bästa helskärmsupplevelsen.

Genom att jämföra dem kan man se hur Xiaomys selfiekamera håller jämförelsen, om än den saknar när det gäller färgkvalitet och ljushantering. Bilderna som tagits med Samsung -vikningen utmärker sig inte, men du kan se hur programvaruinterventionen får dem att se bättre ut i färger och detaljer. Vi vet också att Xiaomi -produkter är diesel och tenderar att förbättras med tiden, så om några månader kan MIX 4 fotografisk programvara kämpa på lika villkor. Om du är intresserad finns det en annan artikel där du kan hitta olika fotografiska prover tagna med MIX 4, men Xiaomi anser inte att det är ett utmärkt val för selfies.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter. Dröm

0 Shares