Xiaomi säljer mer än Apple i Italien, OPPO går också mycket snabbt (foto)

0 Shares

Den senaste rapporten som släpptes av Canalys om de smarttelefontillverkare som säljer mest i Europa och Italien målar en mycket rosig bild för Xiaomi och OPPO, två kinesiska företag som har fokuserat särskilt på västerländska marknader under den senaste perioden.

I första kvartalet 2020 Xiaomi har huggit ut 16% av den italienska marknaden när det gäller försäljning: ett definitivt positivt resultat med tanke på omkörning på Apple, som stannar vid 5%, och som projicerar Xiaomi till tredje plats av leverantörer i Italien. Den som sålde mest under första kvartalet 2020 i Italien är Samsung, följt av Huawei. Företaget som istället registrerade sig den viktigaste tillväxten jämfört med samma period förra året var OPPO som sålde bra 15 gånger mer. Även Xiaomi kan inte klaga: jämfört med förra året har det tredubblades försäljning i Italien.

LÄS OCH: Apple iPhone SE 2020, recensionen

Också med tanke på resultaten a Europeisk nivå Xiaomi bekräftas i stark tillväxt: nu håller den 14% av marknaden i Västeuropa, där den växte med nästan 60% jämfört med förra året. Och medan det är globalt har smarttelefonsändningar genomgått en kontraktion jämfört med 2019, på grund av COVID-19-nödsituationen, är Xiaomi en av få tillverkare att ha ökad försäljning (30 miljoner 2020 mot 28 år 2019).

Enligt de uppgifter som presenteras av Counterpoint Researchdock på global nivå triptykon av de tre tillverkarna som leder smarttelefonmarknaden: Samsung dominerar, medan Huawei och Apple.

Via: Communications Courier

0 Shares