Xplore Tablet-PC Maker köper rörelseberäkning för 9 miljoner dollar

0 Shares

Bland de producenter som erbjuder halv-robusta tabletter för vårdindustrin har vi också Rörelseberäkning, företag som från och med idag ägs av tillverkaren av surfplattor Xplore. Vi får veta att Xplore köpte Motions tillgångar för 9 miljoner dollar kontant, plus antagandet om 7 miljoner dollar i nettoskulder. Detta händer efter att Square 1 Bank utestängde de flesta av Motions Computing -tillgångar för ett tag sedan.

le1700_thumb

Xplores ordförande och VD sa att detta förvärv av Motion representerade en unik möjlighet och tillsammans kommer båda företagen att ta itu med ett bredare utbud av produkter utformade för kundernas behov. Den smidiga övergången mellan de två företagen ligger bakom att båda är baserade i Austin. När det gäller produkter är Xplore inriktat på att lansera robusta surfplattor för statliga institutioner, Motion att erbjuda enheter för hälso- och sjukvård, konstruktion och allmän säkerhet.

I grund och botten tar detta förvärv Xplore närmare vårdindustrin. Xplore kan också använda Motions internationella distributionskedjor för att sälja sina produkter också.

0 Shares