XQIAO OVICX Q2S recension: Xiaomis smarta löpband som tar dig runt världen

0 Shares

Att det har skett en enorm explosion i hemmaträningen de senaste åren är ett faktum. Och att företag som Xiaomi, som stöds av alla satellitmärken, praktiskt taget har översvämmat marknaden för smarta löpband är ett annat faktum mer än säkert.

I verkligheten lider dock de allra flesta av dessa löpband av vissa funktionsbegränsningar, främst på grund av ett stort behov: att minimera fotavtrycket, just för att de är produkter avsedda för hemmet.

Men med tiden har vissa företag gjort stora framsteg och presenterat produkter med mindre kompromisser och avgjort smartare: detta är fallet medOVICX Q2S, ett löpband födt under den skyddande vingen av Xiaomi som, även om den är kompakt i storlek, kan konkurrera med de större modellerna, också tack vare en serie mycket intressanta smarta funktioner.

XQIAO OVICX Q2S recension: Xiaomis smarta löpband som tar dig runt världen

Design och material

Med en vikt på drygt 40 kg och en plattform på 43 x 110 cmOVICX Q2S är ett vikbart löpband som också är utrustat med en vertikal struktur där armstöd har satts in som bland annat också är hopfällbara.

Och det är tack vare möjligheten att “gömma” armstöden i instrumentpanelen och begära detsamma mot plattformen, det utrymme som upptas avOVICX Q2S den är verkligen reducerad till ett minimum: den kan lagras både horisontellt och vertikalt, tack vare två fjäderbelastade fötter, för att maximera de övergripande dimensionerna och uppta mindre än 0,5 kvadratmeter. Och detta, låt oss inse det, är en stor bekvämlighet, särskilt för dem som inte har mycket utrymme hemma.

En av / på-knapp har satts in vid löpbandets botten och ett säkerhetssystem har också integrerats med vilket hela löpbandet inte fungerar om den typiska magneten som åtminstone teoretiskt måste fixeras på sig själv inte är korrekt placerad tack vare ett klipp: på det här sättet, i händelse av ett fall, kopplas magneten automatiskt bort och systemet låses.

I den övre delen av instrumentpanelen har ett transparent plastområde införts på vilket smartphones och surfplattor kan placeras. Och tro mig, ha en mobil enhet tillgänglig när du använderOVICX Q2S det går långt utöver att kunna titta på en TV-serie.

Drift och tekniska egenskaper

De allra flesta löpband för hem eller skrivbord är begränsade till en maximal hastighet på 6 km / h. L ‘OVICX Q2S istället har den en variabel hastighet som kan ställas in från 1 till 10 km / h. Kort sagt, om de andra modellerna huvudsakligen är utformade för att gå på plats är XQIAO löpband också gjord för löpning. Det är inte för ingenting som den kan bära en maximal vikt på 100 kg och att göra det på ett ganska tyst sätt tack vare fyra halvstyva gummistöd som dämpar vibrationer med golvet.

Det finns också en liten skärm på instrumentpanelen, där du kan ta hänsyn till din fysiska aktivitet, hantera alla parametrar som rör loppets framsteg med undantag för plattformens lutning:OVICX Q2Styvärr är det inte med varierande lutning, men totalt sett är det en mer än acceptabel kompromiss med tanke på den över genomsnittliga maximala hastigheten och framför allt produktens mycket lilla fotavtryck.

Den integrerar dock pulssensorer: de är standard, placerade på instrumentbrädan och kräver att båda händerna ska placeras. De fungerar ganska bra, även om jag tänker att det nu är en ganska överflödig funktion, med tanke på spridningen av fitbands.

Smarta appar och funktioner

Sedan finns det den smarta delen, som är den roligaste delen avOVICX Q2S. Så snart den slås på kommer löpbandet att aktivera den integrerade Bluetooth-anslutningen, med vilken du kan ansluta FitShow-applikationen för både iOS och Android. Och även om det är en app som definitivt kan förbättras i vissa avseenden, måste det erkännas att det är denna applikation som ger en kant till hela produkten och gör den riktigt smart.

Faktum är att det genom FitShow inte bara är möjligt att hantera din fysiska aktivitet och justera alla tillgängliga parametrar också på instrumentpanelen, men det kommer också att möjliggöra hantering av mer komplexa lopp, inställning av specifika mål och skapande av en serie genom att ange dina personuppgifter (ålder, kön, vikt osv.) kommer systemet att generera en riktig träningskalender baserad på det mål du vill uppnå, där bland annat olika träningspass kommer att göras baserat på veckodag och vilodagar.

Genom en funktion som använder Google Maps då kan du simulera en körning utanför: om du vanligtvis reser en viss rutt runt ditt hem, i din favoritpark eller i någon del av planeten, genom denna funktion kan du ställa in utgångspunkten och ankomstplatsen, för att springa hemma och fortsätta på din vanliga väg. Och det slutar inte där: alltid på kartan kommer du att kunna se framstegen, för att förstå var på vägen du skulle ha kommit om du hade sprungit utanför.

Sedan finns det en annan funktion som jag gillade mycket, den som tar dig runt världen. På vilket sätt? Med samma koncept som används i läget med Google Maps kan du via FitShow-appen välja mellan dussintals rutter runt om i världen, inklusive parker, stora städer, raviner, bergsrutter och så vidare, för att följa dem (om än virtuellt) med löpbandet : och det roligaste är att när du går längs dem kommer en video att visas på skärmen på din smartphone eller surfplatta med vilken du kan “fördjupa dig” i det valda landskapet. Allt reproduceras alltid enligt din egen takt.

Kort sagt,OVICX Q2S den integrerar praktiskt taget alla smarta funktioner som kan begäras av ett löpband i hemmet och det gör det också på ett ganska stabilt sätt, med praktiskt taget noll frånkopplingar från smarttelefonen eller surfplattan.

Vad det saknar, ur denna synvinkel, är kompatibilitet med Apple Health eller Google Fit: det hade varit intressant att kunna synkronisera data med de två tjänsterna för att få en mer fullständig bild av sin verksamhet. När det gäller upptäckten, naken och rå, av förbrända kalorier och körda kilometer, skulle jag säga att det finns: skillnaden med vad som upptäcks av en Apple Watch finns, men det är verkligen minimalt.

Pris och slutsatser

Priset avOVICX Q2S är $ 699,99, men genom vår kupong kan du köpa den rabatt till 340,90 €. Och låt oss vara tydliga: det är ett löpband som övertygade mig mycket, inte bara för enkel användning och det mycket lilla fotavtrycket, utan också för de smarta funktionerna.

Den kan stängas, höjas vertikalt, har ett utmärkt stöd för smartphones och surfplattor och kan nå 10 km / h. Synd för bristen på variabel lutning och för applikationen som kan förbättras i flera detaljer, men plattformen är avgjort bred för en produkt av denna kategori, och vissa smarta funktioner integrerade i appen ger den verkligen en fördel.

OBS! Om du inte ser rutan med koden eller länken till köpet, rekommenderar vi att du inaktiverar AdBlock.

XQIAO OVICX Q2S - Från Italien

Köp XQIAO OVICX Q2S till en rabatt med vår kupong. Frakt sker med snabb leverans levereras från Italien!

Mer mindre ⭐️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares