Yandex har lanserat en obemannad taxitjänst

0 Shares

Yandex fortsätter att utveckla obemannade fordon. Nu kommer en obemannad taxi att dyka upp i Ryssland, på Skolkovo innovationscenter. Drönaren kommer att finnas tillgänglig i testläge.

Yandex.Taxi

Det kommer att vara möjligt att göra en beställning av ett obemannat fordon i applikationen Yandex.Taxi. För att göra detta måste du öppna Yandex.Taxi och programmet kommer automatiskt att bestämma kundens plats. Om han är i Skolkovo kommer han att erbjudas att använda en obemannad taxi. Tarifferna för drönaren är desamma som för vanlig transport. En testingenjör kommer alltid att finnas i bilen som övervakar bilens rörelse.

Obemannad Yandex.Taxi

För närvarande kan invånarna i Skolkovo använda en obemannad taxi. För att bli bosatt måste du vara över 18 år och acceptera villkoren i det elektroniska avtalet om deltagande i testning av obemannade fordon. Taxitider beror på efterfrågan.

Minns att Yandex började arbeta på obemannade fordon sedan 2016. Den obemannade bilen har redan kört genom Moskvas gator efter ett snöfall, och kunde också övervinna 789 km efter att ha rest från Moskva till Kazan. I augusti i år började dronprov på Tatarstans territorium, i staden Innopolis.

0 Shares