Yandex släpper två nya smarta kolumner med “Alice”

0 Shares

Röstassistenten Alisa, skapad av Yandex, är nu installerad på två nya enheter från tredje part – Irbis A och Dexp Smartbox.

Irbis A och Dexp Smartbox

Externt liknar Irbis A och Dexp Smartbox minihögtalare med storleken på en tekopp. Båda enheterna fungerar från elnätet. Dexp Smartbox är ansluten till extern akustik via Bluetooth och Irbis A – med hjälp av en kabel. “Hemassistenter” fungerar på Yandex.io -plattformen – det gör att tredjepartsutvecklare kan skapa enheter under kontroll av röstassistenten “Alice”.

Båda smarta enheterna är anslutna till Internet, och tack vare röstassistenten “Alice” utför enheterna vardagliga uppgifter. De kan ställa in ett larm, slå på musik, föreslå ett recept på en nödvändig maträtt, berätta en godnattsaga eller en väderprognos. Tyvärr kommer smarta högtalare inte att kunna ansluta till TV: n, och deras ljud kommer inte att vara lika bra som det från den egna Yandex.Station.

Du kan köpa minihögtalare Irbis A och Dexp Smartbox i M.Video- och DNS-butiker. Kostnaden för nya produkter är 3290 rubel. Tillsammans med minihögtalare får köpare en Yandex.Plus-prenumeration med tillgång till Yandex.Music i 6 månader.

Populariteten för “Alice”

Direktör för experimentella produkter på Yandex, Konstantin Kruglov, berättade också om framgången för Alisa. Således har företagets röstassistent en månatlig publik på 30 miljoner människor.

0 Shares