YouTube kommer att avbryta videor mindre ofta med annonser, men kommer att visa fler av dem i början

0 Shares

YouTube har börjat testa ett nytt tillvägagångssätt för att visa annonser, vilket ger den mest bekväma videovisningen, men också tillfredsställer tjänsten så mycket som möjligt, vars största del genereras av reklam.

YouTube mer reklam

Den nya annonsen avbryter inte videon i mitten, men YouTube kommer att visa flera annonser samtidigt innan den börjar spelas. Enligt utvecklare för videohotell är detta tillvägagångssätt mer acceptabelt för tittaren:

”Vi fann att sänkning av videostammar resulterade i förbättringar av viktiga mätvärden, inklusive engagemang och annonsprestanda. Därför börjar vi testa annonsenheter med två annonsenheter efter varandra och möjligheten att hoppa över dem för att snabbt hoppa till innehåll i de fall dessa annonser är olämpliga. “

YouTubes chefer förväntar sig att dubbla annonsenheter minskar de totala annonsavbrottstiderna med 40%. Således kommer antalet annonser i videon att minska med 2 gånger. I gengäld ökar annonsens räckvidd med 8-11% och visningsfrekvensen med 5-10%.

De uppdaterade annonserna kommer först att användas på webbversionen av YouTube innan de är tillgängliga för mobilversioner och smarta TV -apparater.

Som en påminnelse har tidigare YouTube ökat antalet annonsblockerade annonser, vilket kommer att underlätta övergången av användare till en YouTube Premium-prenumeration utan annonser.

0 Shares