Zopo ZP1000 octacore, den fullständiga recensionen av GizChina.it

0 Shares

Zopo Zp1000

Efter några veckors test i dag kommer vi att prata mer detaljerat om Zopo Zp100, den nya eleganta octacore-smarttelefonen från Zopo, tillverkad med en resistent metallram och en ny design för företaget.

Vi tackar zopomobile.it, officiell återförsäljare för Italien av Zopo-produkter, för att ha skickat provet och som alltid för att göra läsarna tillgängliga en exklusiv rabatt, användbar med en kod GIZZOPOIT5 på alla produkter i butiken.

Zopo Zp1000

ZOPO ZP1000 octacore, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Om du inte vill missa alla våra exklusiva recensioner prenumerera på vår YouTube-kanal

Som jag redan har påpekat inviger Zopo ZP1000 octacore ur designmässig synvinkel en ny era för Zopo. Den motståndskraftiga metallramen och de eleganta ytorna på enheten representerar faktiskt en nyhet för företaget, som i alla fall inspirerades av designen av Vivo Xplay-linjen i skapandet av smarttelefonen.

Zopo ZP1000 monterar en 5-tums diagonalskärm och HD-upplösning 1280 x 720 pixlar, 1 GB RAM och 16 GB internt minne som inte kan expanderas, eftersom det inte finns någon micro SD-kortplats.

Zopo Zp1000

Men låt oss se fullständiga specifikationer för ZOPO ZP1000

ZOPO ZP1000: Design

Den övergripande materialkvaliteten på Zopo Zp1000 är helt utmärkt. Enheten är i själva verket den absolut beständiga Zopo-enheten någonsin; eftersom det är lätt att föreställa sig beror detta delvis på metallramen som, förutom att ge enheten en viss elegans, också gör den mycket motståndskraftig.

Zopo Zp1000

Kroppen är monterad på ett optimalt sätt och verkar kunna förhindra de irriterande och farliga vikningseffekter som vi har sett tidigare på Zopo-enheter.

Enheten är verkligen mycket välgjord, personligen skulle jag ha minskat bildrutorna mer, den enda nackdelen i en allmän insikt som verkligen är mycket framgångsrik.

Zopo Zp1000

På baksidan hittar vi 14 megapixelkameran, omgiven av en kromram, utrustad med LED-blixt och flankerad av den andra mikrofonen för att minska väsendet.

Zopo Zp1000

I mitten av kroppen hittar vi Zopo-logotypen och, längst ner, systemhögtalaren.

Zopo Zp1000

På vänster sida hittar vi både strömbrytaren och volymknapparna

Zopo Zp1000

På höger sida, det löstagbara facket för de två SIM-korten (1 microSIM och 1 nanoSIM)

Zopo Zp1000

Zopo Zp1000

Överst 3,5 mm-uttaget för hörlurar

Zopo Zp1000

längst ner spåret för microUSB och mikrofonen

Zopo Zp1000

Framme hittar vi (från vänster till höger) högst upp 5 megapixelkameran, öronkapseln, ljusstyrka och närhetssensorer och meddelandedioden. På hakan de klassiska 3 bakgrundsbelysta beröringsknapparna, med en utmärkt nivå av bakgrundsbelysning.

Zopo Zp1000

ZOPO ZP10005 tums HD-skärm

Zopo Zp1000

Displayen på Zopo ZP1000 är en panel med en 5-tums diagonal och HD-upplösning 1280 x 720 pixlar, därför inte FULLHD, men ändå av en mycket god standard och framför allt en IPS, med en utmärkt synvinkel som berör 180 °.

Zopo Zp1000

Bilderna återges med god definition och skärpa och pixelnätet är inte särskilt synligt.

Pekskärmen är också utmärkt, mycket flytande som du kan förvänta dig av en enhet utrustad med en HD-skärm och en octacore-processor. Ingen Gost Touch upptäcktes och mycket snabb multitasking när du växlar mellan appar.

ZOPO ZP1000: Performans och riktmärke

Utmärkta resultat som Zopo ZP1000 erhållit i de olika benchmarktester som utförts. I synnerhet är resultatet som uppnåtts i Antutu-riktmärket överraskande och, ännu mer, det faktum att i testet som utfördes med Antutu X (versionen av appen som skapats för att kringgå alla smarttillverkares försök att “fuska”) är ännu högre.

Antutu Zopo Zp1000 riktmärke

Antutu X Zopo Zp1000 riktmärke

Här är en sammanfattning av erhållna poäng:

Antutu: 27.002; Antutu X: 27.299; 3DMark Ice Storm Obegränsad: 6,005; Kvadrant: 14,831; Episk citadell: 54,00 fps; Nenamark: 55,7 fps.

ZOPO ZP1000: Speltest med Real Racing 3

Även om det inte är ett ”inbyggt” spel för MALI 450 MP4 GPU, ville jag ändå testa prestanda för Zopo Zp1000 med det välkända racingspelet Real Racing 3. Resultaten var mycket tillfredsställande. ZP1000, i själva verket, i speltestet visar en utmärkt nivå av framerate och ingen störning eller obeslutsamhet i den grafiska bearbetningen, även när man tittar på många element (t.ex. många bilar).

En hel del grafiska effekter återges också, till exempel displayen i spegeln på andra bilar (i racingläget “inuti cockpit”).

Om du inte vill missa alla våra exklusiva recensioner prenumerera på vår YouTube-kanal

ZOPO ZP1000: Telefondel och 3G-navigering

Telefonmottagningen är mycket bra, kanske till och med över genomsnittet jämfört med de flesta smartphones som testats. Utmärkt är också ljudet på samtal och högtalartelefonen med aktiv högtalare.

Ingen bugg upptäcktes i 3G-anslutning, som vi påminner om stöder HSDPA + vid 21,1 Mbps i nedladdning och 5,76 Mbps vid uppladdning.

ZOPO ZP1000: GPS-navigering

När det gäller GPS-navigering hittade jag några problem med Zopo ZP1000. I själva verket, inför en viss hastighet i satellitfixet, upptäckte jag under navigeringen vissa positionsförluster. I praktiken avvikde navigationsikonen (pilen) i Google Navigator flera gånger från ruttuppsättningen under körning.

Detta fel slutade inte surfa, men det var ganska irriterande.

ZOPO ZP1000: WiFi-mottagning

Utmärkt WiFi-mottagning, mycket stabil och kraftfull. Zopo Zp1000 har faktiskt anslutit signalen till och med 3 våningar från den anslutna routern.

ZOPO ZP1000: Blåtand

Bluetooth på Zopo Zp1000 fungerar mycket bra. Även i det här fallet testades det med positiva resultat med enheten installerad i min bil.

ZOPO ZP1000: Kamerakvalitet

Zopo Zp1000 är utrustad med samma 14 megapixelkamera med F / 2.0-bländare som nuvarande TOP RANGE Zopo ZP998, som vi redan har pratat om i den fullständiga översynen av enheten och som vi berömde den goda genomsnittliga kvaliteten på bilden under alla förhållanden. av ljus.

Som vanligt kan du ladda ner bilderna i originalupplösning här.

Låt oss se några exempel:

Makron är utmärkta

Foto gjord med Zopo ZP1000

Bilderna som tagits i dåliga ljusförhållanden är ganska bra. Som du kan se är de fortfarande lite bullriga, men den genomsnittliga kvaliteten på bilden är anständig.

Blixten är mycket bra, kraftfull men vid rätt punkt sprider den ljuset jämnt på alla tagna element.

Foto gjord med Zopo ZP1000

Mycket bra videoinspelning i FULLHD, med ganska snabb PAN, men lite ryckig zoom

ZOPO ZP1000, 1080p videotest

När det gäller videodelen spelar Zopo ZP1000 alla de mest populära videoformaten, inklusive divx och mkv, med utmärkt ljud och bithastighet (i videorecensionen kan du se ett uppspelningstest i .MKV).

ZOPO ZP1000: Batteri

Zopo Zp1000 p har ett 2100mAh icke-avtagbart batteri, ett val som jag kallade djärvt i unboxing och ett som säkert kommer att göra vissa Zopo-fans olyckliga

Zopo Zp1000

Men batteriets livslängd på Zopo Zp1000 visade sig vara mycket tillfredsställande. Troligtvis på grund av den “reducerade” skärmupplösningen lyckades jag komma fram till 22.00 med en återstående autonomi på 13%, efter en dag som kännetecknades av min klassiska mycket intensiva användning.

För mycket intensiv användning hänvisar jag till 3G alltid aktiv, 3 e-postkonton i push, flera sms skickade, cirka 1 timmes samtal, Facebook, Whatsapp, WeChat, användning av GPS i cirka 30/35 minuter och Bluetooth alltid aktiv, cirka 25 minuter av spel och använda kameran för att ta några bilder för granskningen.

Autonomin för denna Zopo ZP1000 är därför utmärkt, perfekt för dem som letar efter en smartphone med hög tillförlitlighet i detta avseende.

ZOPO ZP1000: Slutliga kommentarer

Avslutningsvis kan jag berätta att mina intryck på Zopo ZP1000 är ganska positiva, särskilt i den allmänna utvärderingen av enheten, som enligt min mening, trots upplösningen på den “enda” HD-skärmen, har ett utmärkt kvalitet / pris och kan vara en bra kompromiss för många användare.

Zopo Zp1000

En annan stark punkt i Zopo Zp1000 är definitivt designen. Metallramen, om än lite “tung”, ger smarttelefonens elegans och motstånd och introducerar en intressant nyhet i serien Zopo-enheter, vilket ger oss hopp för framtiden.

Synd för de buggar som upptäcks i GPS-navigering, som dock sannolikt kan lösas med en ROM-uppdatering. Satellitens FIX utförs faktiskt snabbt, medan problemet huvudsakligen gäller att hålla positionen under navigering.

Tack än en gång till zopomobile.it för att du vänligen skickade den till oss Zopo ZP1000 octacore, påminner dig om att den officiella återförsäljaren av Italien av Zopo-produkter gör det tillgängligt för alla läsare av GizChina. det en exklusiv rabatt som kan användas via rabattkoden GIZOPOIT5 och att den skickar en gratis skyddsfilm, en stationär laddare och en billaddare till alla som köper telefonen.

0 Shares