ZTE Axon M recension: dubbel skärm, dubbel kul

0 Shares

ZTE Axon M recension

Historien om ZTE-smarttelefonrecensioner på vår webbplats är inte särskilt stor och detta av en mycket specifik anledning: det kinesiska företaget har aldrig fokuserat för mycket på den europeiska marknaden för sina smartphones. Något med Axon M dock har det verkligen förändrats. Det är en av de produkter som inte bara inte har varit en vacker produkt begrepp men som också kom relativt snabbt på marknaden. Och ja, även i Italien.

LÄS OCH: Bästa smartklockor

Förpackning

Lådan på den här smarttelefonen innehåller en 12V / 1,5A snabbladdning, en USB / USB-C-kabel, en microUSB till USB-C-adapter och ett par diskreta stereohörlurar med volymkontroll på kabeln.

Konstruktion och ergonomi

Plockade bara upp en Axon M ett minne kom tillbaka i mitt sinne: när man under Nokia 8210 tog en trevlig man stolt i hans händer meddelare av E-serien. Viktiga produkter när det gäller storlek och vikt men med en mål väldefinierad. Det är samma sak med Axon M som väger hela 230 gram och är 12,2 mm tjock. I handen kan du använda den ganska bra tack vare en inte för bred skärm och en skarp profil som inte gör den hal, vilket är helt falskt på en yta, där smarttelefonen (helt platt på baksidan) tenderar att glida mycket lätt. Du vet redan detta och vi behöver inte förklara det för dig: Axon M kommer med ett sandra skärmen. Av denna anledning på höger sida hittar vi ett cirkulärt gångjärn som inte lämnar utrymme för nycklarna, alla placerade på vänster sida. Strömbrytaren innehåller också fingeravtrycksläsaren.

Det är svårt att utvärdera ergonomin när den är öppen. Du kan läsa en text och bläddra igenom den även med en hand, men du behöver två händer för allt annat. Gångjärnet som håller enheten styv även om du måste stödja den i den tunnaste delen är riktigt utmärkt. Ergonomin är verkligen dålig totalt sett men det är den första smarttelefonen i sitt slag i omlopp: förväntade du dig att använda den som en iPhone SE? Det kompenserar verkligen för den utmärkta byggkvaliteten.

Hårdvara

ZTE har valt (kanske inte att skjuta upp lanseringen?) att utrusta denna Axon M med en Snapdragon 821-processor, toppen av den senaste generationens sortiment. Ja, nu för två generationer sedan. Det är en bra CPU men det är verkligen inte det senaste. Vi då 4 GB RAM-minne och 64 GB internt minne som kan utökas med en microSD. Tillräcklig anslutning: LTE upp till 600 Mbps, Bluetooth 4.2 och Wi-Fi FÖRE KRISTUSäven om igenkänning av 5 GHz Wi-Fi inte stöds (åtminstone för tillfället). NFC saknas, medan meddelandedioden i stället är närvarande.

Fingeravtrycksläsaren övertygade oss inte helt, detekteringen är inte den mest exakta, kanske också på grund av programvaran. Ljudet å andra sidan är mycket bra: det kommer inte att vara det mest trogen, men volymen är högre än genomsnittet.

KORT: ZTE Axon M.

Kamera

Axon M-kameran är från 20 megapixel ƒ / 1,8. Det var länge sedan vi hittade en smartphone med en enda kamera men här är meningen att kunna använda den enda bra kameran på denna smartphone för både selfies och klassiska foton, utrustad med två skärmar för att förhandsgranska den. Fotograferingslägena är olika och bland dessa hittar vi lång exponering, slow motion, panorama och till och med multiexponering. Det finns också ett manuellt läge även om gränssnittet är vertikalt. Vi hittar också foton leva i perfekt iOS-stil. Men hur är bilderna? Bra totalt sett, men bara tillräckligt för att göra detta till en topp i sortimentet. Med bra ljus är bilderna lätta att njuta av, med goda detaljer och en rättvis färgbalans, om änAutomatisk HDR verkar inte ha mycket effekt på det slutliga resultatet.

Med mindre ljus blir saker komplicerade, fokus är mindre exakt och bilderna verkar mycket bullrigare och “gula” än tänkt. I svagt ljus kan bilderna fortfarande återanvändas på sociala medier, men vi skulle knappast associera denna kvalitet med en topp i sortimentet. Videor spelas in i 4K och de är inte särskilt stabiliserade. På den här smarttelefonen skulle optisk stabilisering verkligen ha hjälpt mycket.

PROV: Foto – Video

Visa

ZTE Axon M är utrustad med två skärmar från 5,2 tum med Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar), vilket innebär att den totala upplösningen blir 1920 x 2160 när båda är öppna. Färgbalansen är ok, men tonerna är lite tråkiga och placerade sida vid sida med en topp 2017/2018 kommer det säkert att bli tråkigare. Ljusstyrkan är inte heller särskilt hög och speciellt med den automatiska ljusstyrkan kommer den alltid att ligga något under vad vi skulle ha velat.

programvara

ZTE Axon M är utrustad med en version av Android 7.1.2 Nougat i grund och botten lager. Bland de ytterligare funktionerna hittar vi möjligheten att programmera den fysiska tangenten (vad vi skulle kalla kameraknappen) för lång tryckning. Programvaran kommer sedan med olika förinstallerade TIM-appar som du dock kan ta bort på ett säkert sätt. De andra alternativen gäller gester för olika sätt att använda skärmen eller färgkalibrering på de två skärmarna om färgen är annorlunda. Om du har stora problem med att apparna “sprids” på de två skärmarna kan du välja att förhindra att de tvingas öppna på de två skärmarna.

Men vilka är dessa användningsmetoder? Det första är att “helt enkelt” dubbla skärmens storlek med alla appar med dubbla upplösningar. Det är väldigt bekvämt med appar som Google Maps eller till och med YouTube om vi vill titta på videon på en skärm och kommentarer på den andra. Det finns minimal repetition av innehållet mellan de två skärmarna (bara några pixlar). Inte en stor sak och vi är säkra på att det kan åtgärdas med framtida programuppdateringar. Sedan finns det delat läge, vilket kanske är det mest användbara. Du kan faktiskt starta två applikationer i multitasking men helskärm.

Slutligen replikeringsläget som visar samma innehåll på båda skärmarna. Perfekt för att titta på filmer med personen som sitter framför dig i tåget och håller telefonen i “tält” -läge.

Sammantaget är programvarans prestanda ofullkomlig och i de olika användningsformerna med två skärmar på kan du uppleva någon konstig avmattning eller så kan du hitta någon “galen” app som inte ser ut som du förväntar dig. Det här är mjukvaruförfiningar som vi hoppas kunna se i den utlovade uppdateringen till Android Oreo.

Autonomi

Axon M från ZTE kommer med en 3180 mAh och snabb laddning med Quick Charge 3.0 stöds. Batteriet har en fluktuerande livslängd och med en icke-konservativ användning av den andra skärmen är det mycket svårt att komma till slutet av dagen. Kanske att använda en nyare CPU skulle ha hjälpt i detta avseende. Lyckligtvis är laddningstiderna mycket korta.

Pris

ZTE Axon M säljs i Italien för 899 € med TIM, som också erbjuder det i 30 delar på 20 €, vilket minskar kostnaden till 600 € och erbjuder också en intressant produktförsäkring. Detta är uppenbarligen ett högt pris, men det här är definitivt föregångaren till en ny generation produkter och det var omöjligt att föreställa sig ett lägre lanseringspris.

Inköp

Du kan köpa ZTE Axon M på TIM-webbplatsen för 899 €.

Riktmärke

Foto

0 Shares